fbpx
Scroll Top

Gestió emocional per a professionals de l’atenció social i sanitària

L’impacte que té la feina dels professionals de l’atenció social, sanitària i sociosanitària té un impacte significatiu en els usuaris destinataris i, en definitiva, en la qualitat dels serveis que s’ofereixen. El contacte constant amb les necessitats i el patiment aliens pot suposar un desgast emocional i personal per al/la professional a càrrec, la qual cosa es tradueix en esgotament, manca de motivació i sentir-se cremat en la feina (la síndrome de burn out).

Amb aquest programa, aspirem a proporcionar-vos les eines i el suport necessaris per cultivar la vostra salut emocional i gestionar l’estrès inherent a la vostra vocació.

Aquest programa de formació té com a objectiu principal proporcionar als professionals participants els coneixements i habilitats necessàries per identificar els estats emocionals problemàtics que incideixen en la seva feina, per aprendre a gestionar-los de forma eficaç, assegurant d’aquesta manera una millora significativa en el seu benestar personal i professional.

El programa va dirigit a treballadors socials, personal d’infermeria,  educadors socials, treballadors familiars, auxiliars d’infermeria, tècnics sanitaris i tots aquells professionals que es troben en primera línia de l’atenció sanitària i sociosanitària.

Estem compromesos amb el vostre benestar, reconeixent que la vostra salut emocional  és fonamental per continuar oferint serveis de qualitat a aquells que més ho necessiten.

Objectius

  • Aprendre estratègies i habilitats per a la gestió del estrès associat al treball quotidià en la primera línia d’atenció a persones amb necessitats de diversa índole.
  • Conèixer les fonts d’estrès que es generen en l’àmbit laboral social i sanitari i el risc de desmotivació al que pot conduir l’esgotament emocional i la percepció d’estar “cremat” al treball.

COL·LABORACIÓ TÈCNICA

Sr. Fernando Pérez Pacho. Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Deusto, amb l’especialitat en Psicologia Clínica, i exercint com professional des de fa 40 anys. Màster en Violència de Gènere, Màster en Recursos Humans, Màster en Psicologia Forense, entre altres, a més de Tècnic en Riscos Laborals Psicosocials.

Durant aquests anys de professió, ha tingut l’oportunitat de treballar en diferents àmbits, com són la Malaltia mental Severa, l’Addicció a l’Alcohol, la Violència de Gènere o la Intervenció en Crisi amb el 112.

Actualment cursant el doctorat en conductes suïcides.

Paral·lelament, ha compaginat la labor professional amb l’educativa, treballant en diferents Universitats, com UNED, UIMIR , Universitat d’Extremadura o la Universitat de La Llacuna i col·laborant amb Lidera per a formacions a cossos especials al principat d’Andorra.

ONLIVE LEARNING – CONNECTA’T A LA PRESENCIALITAT

Des de Lidera oferim en tots els nostres seminaris places presencials i places en format onLive Learning.

  • Gràcies a l’adaptació tecnològica de la nostra sala de formació, tots els assistents que es connectin onLive, tindran la possibilitat d’assistir mitjançant zoom a la formació sense perdre els beneficis de la presencialitat.
  • Quines són aquestes millores tecnològiques?
    • Càmera panoràmica rotativa, perquè no perdis cap detall
    • Micròfons i altaveus integrats, perquè ho escoltis tot amb la mateixa claredat que els assistents presencials
    • Televisió des de la qual se’t veurà, perquè puguis interactuar amb el formador i els companys sense cap dificultat.

Per poder participar a la formació en format onLive el vostre ordinador ha de tindre un micròfon i una càmera. Tanmateix, la càmera s’ha de mantenir encesa durant tota la formació (exceptuant els descansos). Si la càmera està apagada durant la formació, Lidera es reserva el dret de finalitzar la seva participació a la formació.

Recomanem verificar prèviament la instal·lació de Zoom o assegurar-se de tenir accés a través de la versió web, així com confirmar que la càmera i el micròfon estiguin funcionant correctament abans d’iniciar la formació.

PROGRAMA

1. L’estrès laboral y “burn out” en el treball.

Identificació de factors estressants

Reconeixement de símptomes

Estratègies de prevenció

2. Estratègies d’autocontrol emocional

Reconeixement d’emocions

Comunicació empàtica

Estratègies de resolució de problemes

3. Gestió emocional mitjançant la Intel·ligència Emocional

Autoregulació emocional

Afirmació de la competència personal

4. Habilitats per a gestionar les relacions tòxiques en el treball 

Reconeixement de les personalitats tòxiques

Estratègies d’intervenció per a establir límits saludables

5. Abordatge del usuari/client difícil

Escolta activa

Validació emocions

Tècniques de desescalació emocional

 

Gestió Emocional: Explorarem les emocions inherents al vostre treball, identificant-les, comprenent-les i aprenent a gestionar-les de manera saludable. Mitjançant tècniques pràctiques, desenvolupareu una consciència emocional més profunda i aplicareu estratègies per mantenir l’equilibri emocional en situacions desafiants.

Gestió de l’Estrès: Analitzarem les fonts específiques d’estrès en el vostre entorn laboral i us proporcionarem eines concretes per reduir i prevenir l’estrès. Aprendreu tècniques de relaxació i estratègies de gestió del temps per mantenir-vos centrats i resilients davant les demandes diàries.

Comunicació Empàtica: Desenvoluparem les vostres habilitats de comunicació empàtica, permetent-vos connectar de manera més efectiva amb els usuaris dels serveis socials, les seves famílies i els vostres companys de treball. Això contribuirà a crear relacions més positives i a gestionar les emocions compartides en els processos d’ajuda.

Autoatenció i Autocura: Destacarem la importància de la autocura i la gestió de l’energia. Aprendreu a reconèixer els vostres propis límits i a implementar pràctiques de self-care que us permetin mantenir-vos en una condició òptima per oferir el millor suport possible als altres.

INFORMACIÓ
Data
28 i 29 de febrer
Horari
De 09:00h a 14:00h
N
Inscripció
365€
=
Durada
10 hores

Si és interessant, comparteix-ho!

Shares
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.