fbpx
Scroll Top

Visió i execució: Estratègies per a la direcció efectiva de projectes

La gestió de projectes emergeix com una eina crítica per a l’assoliment d’objectius organitzatius, i aquest programa ofereix una exploració aprofundida sobre la seva importància transcendent. Començant amb una definició clara del que implica la gestió de projectes i el seu paper fonamental en totes les organitzacions, s’abordarà la diferència que hi ha entre la  teoria de gestió de projectes i la realitat alhora de la seva implantació.

Explorarem també les eines necessàries per a una implementació eficaç de la gestió de projectes a la nostra organització. Aprofundirem en les diferents metodologies disponibles i examinarem com aplicar-les de manera pràctica en el nostre dia a dia, així com les aplicacions i eines informàtiques que poden facilitar aquest procés.

Un dels punts forts d’aquest programa serà la part dedicada a com instaurar una nova metodologia de gestió personalitzada per a l’organització. Des de dissenyar processos adaptats als actuals fins a identificar les necessitats específiques de l’organització i comprendre les necessitats i possibilitats de l’equip, explorarem com assolir els objectius mitjançant la selecció d’eines adequades.

Finalment, centrarem l’atenció en la gestió efectiva d’equips, reconeixent els rols i responsabilitats essencials. Explorarem com liderar un equip enfocat en projectes, conèixer el nostre equip i acompanyar-lo al llarg del procés, així com establir una comunicació eficient i implicar de manera efectiva l’equip al llarg del projecte. La gestió de projectes sense una comunicació eficaç no és possible.

L’activitat final del programa proporcionarà als participants l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits, amb la creació del nou disseny metodològic i la formulació d’un roadmap d’aplicació adaptat a les necessitats específiques de la seva organització.

OBJECTIUS

  • Capacitar els participants per aplicar eficaçment diferents metodologies i eines pràctiques en la gestió de projectes, amb un enfocament en adaptar-les als processos existents i identificar les necessitats específiques de l’organització.
  • Desenvolupar habilitats essencials per a la gestió d’equips de projectes, incloent la definició clara de rols, la capacitat de liderar equips enfocats en projectes, i la promoció d’una comunicació eficient al llarg del cicle de vida del projecte.

COL·LABORACIÓ TÈCNICA

Sra. Carolina Bonnin. Grau en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Barcelona, Màster Universitari en Direcció de Projectes per La Salle Universitat Ramon Llull i actualment cursant el darrer curs del Grau de Psicologia per la Universidad Nacional de Educación a Distancia. Experiència com a senior en el sector empresarial i educatiu, aplicant metodologies àgils de gestió de projectes i impartint programes de formació en diferents àmbits. Actualment és COO a una startup tecnològica i professora col.laboradora de Lidera.

ONLIVE LEARNING – CONNECTA’T A LA PRESENCIALITAT

Des de Lidera oferim en tots els nostres seminaris places presencials i places en format onLive Learning.

  • Gràcies a l’adaptació tecnològica de la nostra sala de formació, tots els assistents que es connectin onLive, tindran la possibilitat d’assistir mitjançant zoom a la formació sense perdre els beneficis de la presencialitat.
  • Quines són aquestes millores tecnològiques?
    • Càmera panoràmica rotativa, perquè no perdis cap detall
    • Micròfons i altaveus integrats, perquè ho escoltis tot amb la mateixa claredat que els assistents presencials
    • Televisió des de la qual se’t veurà, perquè puguis interactuar amb el formador i els companys sense cap dificultat.

Per poder participar a la formació en format onLive el vostre ordinador ha de tindre un micròfon i una càmera. Tanmateix, la càmera s’ha de mantenir encesa durant tota la formació (exceptuant els descansos). Si la càmera està apagada durant la formació, Lidera es reserva el dret de finalitzar la seva participació a la formació.

Recomanem verificar prèviament la instal·lació de Zoom o assegurar-se de tenir accés a través de la versió web, així com confirmar que la càmera i el micròfon estiguin funcionant correctament abans d’iniciar la formació.

PROGRAMA

1. La gestió de projectes com a eina per a l’assoliment d’objectius

Definició de projecte i de la direcció de projectes

Què és un projecte

Què no és un projecte

Importància de la direcció efectiva en el èxit del projecte

Desenvolupament d’una visió clara i alineada am els objectius organitzatius

Els diferents enfocs dins de la gestió de projectes: teoria versus realitat

2. Les eines: què necessita la nostra organització

Què ens poden oferir les diferents metodologies i com aplicar-ho a la realitat del dia a dia

Aplicacions i eines informàtiques per a la gestió

2. Com instaurar una nova metodologia de gestió

Com dissenyar una metodologia adaptada a l’organització

Els processos actuals

Les necessitats de l’organització

L’equip: necessitats i possibilitats

Com assolir els nostres objectius: escollir les eines adequades

Activitat: Comencem a dissenyar una metodologia pròpia

4. Gestió efectiva d’equips: el motor del canvi

Definició de rols i responsabilitats: l’equip i el gestor de projectes

Com liderar un equip enfocat en projectes: conèixer al nostre equip i acompanyar-lo al llarg del procés

Comunicació i implicació de l’equip al llarg del projecte

Activitat final: creació del nou disseny metodològic i roadmap d’aplicació.

INFORMACIÓ
Data
11 i 18 d'abril
Horari
De 09:30h a 13:30h
N
Inscripció
385€
=
Durada
8 hores

Si és interessant, comparteix-ho!

Shares
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.