fbpx
Scroll Top

Vmware per a administradors de IT

VMware és una empresa líder en el camp de la virtualització.

La seva plataforma principal, VMware vSphere, és una solució de virtualització de servidors que permet als usuaris crear i gestionar màquines virtuals (VMs) en un entorn de servidor. La virtualització implica la creació d’entorns informàtics virtuals, que funcionen com a màquines reals, però estan executant-se com a instàncies virtuals sobre un hardware físic.

VMware vSphere proporciona una infraestructura de virtualització completa que inclou funcions com la gestió centralitzada, la migració de màquines virtuals en temps real, la consolidació de servidors i eines de gestió de recursos. Això permet als administradors de sistemes millorar l’eficiència, reduir costos i oferir una major flexibilitat i agilitat a la infraestructura informàtica de les empreses.

El nostre programa de formació en VMware vSphere ofereix una experiència integral i pràctica per als professionals de TI que busquen dominar els fonaments de la virtualització. Aquest curs es centra en l’aplicació pràctica de coneixements per a la implementació efectiva en entorns de xarxes de tots els tamanys. Els participants adquiriran les habilitats per dissenyar entorns virtuals que s’ajustin a les dimensions específiques de la seva empresa, ja sigui petita, mitjana o gran.

Amb una base sòlida en el disseny, els alumnes estaran capacitat per instal·lar i mantenir de manera efectiva els entorns virtualitzats amb VMware vSphere. Desenvoluparem les seves habilitats per millorar i optimitzar les infraestructures virtuals existents, assegurant una gestió eficient dels recursos. A més, es posarà èmfasi en la capacitat de monitoritzar i identificar possibles colls d’ampolla, amb solucions pràctiques per a un rendiment òptim.

Un aspecte destacat d’aquest programa és la formació intensiva en la construcció d’un sistema de còpies de seguretat a nivell de l’hipervisor. Això permetrà als participants establir procediments ràpids i fiables per assegurar la integritat dels seus entorns virtuals. A través de sessions pràctiques i laboratoris, els participants es familiaritzaran amb les millors pràctiques de VMware vSphere, preparant-los per abordar amb èxit els reptes de la virtualització en el món empresarial.

Amb aquest programa, estem compromesos a formar professionals capacitats per liderar i gestionar amb eficàcia entorns virtuals, independentment de la mida de la seva empresa.

OBJECTIUS

 • Dissenyar un entorn virtual adaptat a la dimensió de de l’organització: entorns petits, mitjans o grans
 • Instal·lar i mantenir de forma correcta un entorn virtualitzat Vmware vSphere.
 • Millorar i optimitzar la infraestructura virtual existent.
 • Monitoritzar i detectar colls de botella.
 • Construir un sistema de còpies de seguretat a nivell d’hipervisor ràpid i fiable.

COL·LABORACIÓ TÈCNICA

Sr. Xavier Genestós. Amb més de 20 anys d’experiència com a administrador de sistemes. I més de 10 anys com a formador i autor de llibres sobre IT. Des de l’any 2001 és Administrador de sistemes: Entorns Microsoft, GNU/Linux, Vmware, entre altres. Des de l’any 2006 és formador IT amb programes pràctics sobre Vmware, Active Directory, Exchange, GPOs, Linux, etc. Autor de diversos llibres publicats des de l’any 2012: WS2012LABS – Windows Server 2012, EX2013ADM – Exchange Server 2013, WFS – Windows File Server, GPOIT – Group Policy Objects per administradors de IT, ADIT – Active Directory per administradors de IT, LinuXe – Linux per a  empreses, VBESXi – Veeam Backup sobre ESXi, EX2016ADM – Exchange Server 2016, WS2016LABS – Windows Server 2016, RDSIT – Remote Desktop Services per administradors de IT, WIN10IT – Windows 10 para administradors de IT. WS2019LABS – Windows Server 2019. Durant la seva trajectòria professional ha rebut diversos premis: vExpert 2015-2023, Official Vmworld 2014-2015-2016 Europe Blogger, Veeam Vanguard 2016. Professor col.laborador de Lidera

ONLIVE LEARNING – CONNECTA’T A LA PRESENCIALITAT

Des de Lidera oferim en tots els nostres seminaris places presencials i places en format onLive Learning.

 • Gràcies a l’adaptació tecnològica de la nostra sala de formació, tots els assistents que es connectin onLive, tindran la possibilitat d’assistir mitjançant zoom a la formació sense perdre els beneficis de la presencialitat.
 • Quines són aquestes millores tecnològiques?
  • Càmera panoràmica rotativa, perquè no perdis cap detall
  • Micròfons i altaveus integrats, perquè ho escoltis tot amb la mateixa claredat que els assistents presencials
  • Televisió des de la qual se’t veurà, perquè puguis interactuar amb el formador i els companys sense cap dificultat.

Per poder participar a la formació en format onLive el vostre ordinador ha de tindre un micròfon i una càmera. Tanmateix, la càmera s’ha de mantenir encesa durant tota la formació (exceptuant els descansos). Si la càmera està apagada durant la formació, Lidera es reserva el dret de finalitzar la seva participació a la formació.

Recomanem verificar prèviament la instal·lació de Zoom o assegurar-se de tenir accés a través de la versió web, així com confirmar que la càmera i el micròfon estiguin funcionant correctament abans d’iniciar la formació.

PROGRAMA

1. Escenaris Possibles: Pros i Contres.
2. Edicions i Cicle de Vida.
3. Novetats de vSphere a les últimes Versions.
4. Eines d’Administració.
5. Dimensionament de vCPU.
6. Dimensionament de RAM.
7. Versió de Hardware.
8. Tipus de vNIC.
9. Thick vs Thin.
10. Fitxers de VM.
11. Snapshots.
12. VMFS.
13. Consideracions per al GuestOS: Windows i Linux.
14. Clonat de VMs.
15. Plantilles.
16. VCSA (Aplicació del Servidor vCenter): Instal·lació, Dimensionament, Solució de problemes.
17. Moviment de VMs: vMotion, svMotion, evMotion.
18. OVF i OVA.
19. Mode de Manteniment.
20. HA i HA Proactiu.
21. DRS i DPM.
22. FT (Tolerància a Fallades).
23. Inventari.
24. Eines CLI.
25. PowerCLI.
26. Emmagatzematge Compartit: SAN vs NAS.
27. Emmagatzematge Local vs Emmagatzematge Compartit.
28. Emmagatzematge Compartit: FC / FCoE / iSCSI / NFS.
29. Monitorització: Alarmes, esxtop.
30. Còpies de Seguretat a Nivell de l’Hipervisor: AD, Rendiment, CBT, Millors Pràctiques.
31. Eines de Tercers.
32. Llista de Control de Disseny, Implementació i Administració.
33. Anàlisi d’un Escenari Complet.

Temari adaptat a la versió 8 de VMware vSphere.
L’entorn de laboratori es realitzarà amb la versió 8 d’ESXi i Virtual Center.

INFORMACIÓ
Data
Del 18 al 22 de març
Horari
De 09:00h a 14:00h
N
Inscripció
980 €
=
Durada
25 hores

Si és interessant, comparteix-ho!

Shares
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.